Nieuwsbrief november 2017

Tip: kijk ook eens op onze website:

www.pcbdebron.nl/groepen/de-ukkeklup

 

Welkom en nieuw thema

Na de herfstvakantie zijn we in de tweede week bezig. In deze weken gaan we nog door met het thema ‘herfst’. Volgende week starten we met een nieuw thema, namelijk ‘Welterusten Bas’. We gaan daarbij van alles leren en beleven. In de themanieuwsbrief die te zijner tijd ook verstuurd gaat worden kunt u hier meer over lezen.

 

Het Nationale Schoolontbijt

Op vrijdag 10 november wordt op school het Nationale Schoolontbijt gehouden. De Ukkeklup doet hier ook aan mee.

Die ochtend moeten de kinderen om 08:35 aanwezig zijn, zodat we op tijd kunnen beginnen.

Mocht uw kind iets niet mogen vanwege een allergie o.i.d, geef dan in de tas mee wat ze wel mogen en kunnen eten.

(Tip: geef uw kind thuis alvast iets (kleins) te eten. Het kan voor hen spannend zijn om in de klas met alle kinderen te eten. Als ze dan niet willen eten, hebben ze toch al iets binnen.)

Omdat het een ontbijt is en we met het thema ‘Welterusten Bas’ werken, mogen de kinderen deze ochtend in pyjama naar school komen. We willen u vragen of u (gemakkelijke) kleding mee wilt geven, dan gaan we na het ontbijt in de kring samen leren hoe we ons aan moeten kleden.

 In het ontbijtpakket zitten geen wegwerpbordjes, -bestek, -bekers en servetten. Zo houden we meer rekening met het milieu. We vragen u de kinderen zelf hun eigen bord en beker (met naam!) mee te geven.

Ook mag er fruit en drinken meegegeven worden voor het fruitmoment van 10 uur.

 Omdat de ma/do-groep niet op deze dag komt, willen we voor hen het ontbijt houden op maandag 13 november.

 

Informatieavond

Op woensdag 22 november hebben wij een informatieavond voor u georganiseerd. Aanvang 19:15 uur, inloop vanaf 19:00 uur. Het belooft een gezellige en interessante avond te worden met bijdragen van Ron Strik (Bibliotheek) en Anita de Hoop (Consultatiebureau). Ook zal er een gedeelte interactief zijn, dus kunt u met ons en elkaar in gesprek. We hopen op een goede opkomst.

 

Schoolfruit

Onze school is dit schooljaar weer ingeloot om mee te doen met de actie ‘schoolfruit’. Dit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. Door EU-Schoolfruit leren kinderen spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook gezellig! Dit betekent dat onze school vanaf week 46 (dus vanaf dinsdag 7 november) elke week drie verschillende soorten groenten of fruit ontvangt voor elke leerling. We eten dit tijdens de ochtendpauzes op de dinsdag, woensdag en donderdag. We vinden het als school belangrijk dat kinderen regelmatig verschillende soorten groenten en fruit eten. Ook in de klassen zullen we hier aandacht aan besteden. We weten van tevoren niet precies welke soorten groenten en fruit we die week krijgen. Daarom kunt u uw kind eventueel naar wens nog iets anders te eten meegeven (maar wel groente of fruit!) op de dagen dat het schoolfruit aan de leerlingen wordt uitgedeeld. Het kan dus zijn dat er wel eens fruit mee naar huis gaat.

 

Pietenfeest

Op dinsdag 5 december is het pietenfeest op school. We willen u vragen om uiterlijk 8.40 uur aanwezig te zijn, want er komen twee pieten. Meer details hoort u later van ons.

 

Welkom nieuwe kinderen

Er zijn nieuwe kinderen gestart op onze voorschool. Dat zijn Jesse van Dalen en Hanamika Mohan en ze komen op de woensdag/vrijdaggroep. We heten jullie van harte welkom en hopen dat jullie het naar je zin gaan hebben!

 

Verjaardagen

3-11                Hanamika

6-11                Nigel

Allebei van harte gefeliciteerd!

  

Belangrijke data

10-11              Schoolontbijt wo/vr-groep

13-11              Schoolontbijt ma/do-groep

22-11              Informatieavond

05-12              Pietenfeest

23-12                          Laatste schooldag voor de Kerstvakantie, kinderen zijn om 11:00 uur vrij

 

Vragen

Heeft u vragen na het lezen van deze nieuwsbrief, stel ze gerust aan (een van) ons.

 

Hartelijke groet

juf Hetty en juf Talitha