Een Actie4Kids schoenendoos: voor jou van mij

Actie4Kids is weer van start gegaan! Samen met jullie willen wij tenminste 45.000 kinderen blij maken met een mooie versierde schoenendoos vol met schoolspullen, hygiëne producten, speelgoed en een knuffel. Dit jaar gaan de schoenendozen naar Siërra Leone, Togo, Moldavië, Roemenië, Pakistan en vluchtelingen die langere tijd verblijven in opvangkampen in Servië en Griekenland. Daar zijn veel kinderen die het moeilijk hebben.

Na meer dan 20 jaar is Actie4kids nog steeds nodig. Ook nu nog leeft 1 op de 2 kinderen wereldwijd in armoede. De slogan van Actie4kids is “Voor jou van mij”. Jij mag jouw speelgoed en zakgeld delen met een kind, dat waarschijnlijk nog nooit een cadeautje heeft gehad. We horen vaak dat kinderen weer naar school kunnen gaan door de schriften en pennen uit de schoenendozen. Een gevulde schoenendoos is een fantastisch cadeau, waardoor we kinderen bijvoorbeeld kunnen leren hoe ze hun handen moeten wassen en tanden moeten poetsen. En er is nog meer goed nieuws: we geven ze ook het evangelie door middel van een boekje met Bijbelverhalen. Want dat hebben ze hard nodig in een tijd waarin zoveel kinderen bang zijn voor de toekomst.

Wij als school willen graag meewerken aan deze actie.

Je kunt thuis (samen met een volwassene) een schoenendoos versieren en vullen met schoolspullen, hygiëneproducten en speelgoed. In de folder die alle kinderen mee naar huis hebben gekregen, kun je hier meer over lezen. Lees de folder even goed door! Hier staat belangrijke informatie in over wat er allemaal wel en niet in de doos mag en hoe de verzendkosten betaald kunnen worden. Om de verzendkosten te kunnen betalen zou je bijv. ook klusjes kunnen doen, lege flessen ophalen of iets verkopen.

Als je de doos klaar hebt, mag je deze op school inleveren bij je eigen meester of juf. De doos kan tot dinsdag 7 november ingeleverd worden.

We hopen dat we met elkaar weer veel schoenendozen kunnen vullen!

Actie schoenendoos